Eenvoudig huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag aanvragen is de eenvoudigste manier om te besparen op woonlasten. Als je aan de voorwaarden voldoet kun je binnen enkele minuten je aanvraag hebben ingediend. Ook met terugwerkende kracht!
huurtoeslag aanvragen, huurtoeslag stopzetten en huurtoeslag wijzigen

Huurtoeslag aanvragen is makkelijk geworden

Huurtoeslag aanvragen loont de moeite als je een bescheiden inkomen hebt. Het goede nieuws is dat huurtoeslag aanvragen heel makkelijk is geworden. Tegenwoordig kun je voor klein bedrag de aanvraag laten verzorgen door de specialisten van Toeslagen Aanvragen. Dit kan je per maand honderden euro’s opleveren.

Wanneer loont het om huurtoeslag aan te vragen

Vraag jezelf eerst af of je in aanmerking komt. Er worden namelijk eisen gesteld aan de huurprijs, het vermogen en het inkomen.

De huur mag niet meer zijn dat de huurgrens

De huurprijs mag niet meer mag zijn dan de huurgrens. Die gaat elk jaar door inflatiecorrectie omhoog en bedraagt in 2023 € 808,06. Als je nu te duur huurt maar vorig jaar en/of het jaar daarvoor wel tot aan de huurgrens huurde, kun je met terugwerkende kracht huurtoeslag aanvragen.

Het vermogen is niet meer dan het toegestane maximum

Het vermogen van een alleenstaande is niet meer dan ongeveer € 31.747,- en voor een koppel € 63.494,-. Onder vermogen wordt niet alleen spaargeld verstaan. Denk ook aan aandelen en obligaties en bijvoorbeeld een vakantiehuis.

Het bruto inkomen is niet meer dan de inkomensgrens

Het inkomen van een alleenstaande is maximaal ongeveer € 31.000,- en van een gezin maximaal ongeveer € 41.000,-. Er wordt dus ook gekeken naar het partnerinkomen. Hou er rekening mee dat partneralimentatie wordt gerekend tot inkomen. Studiefinanciering telt niet mee.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, is het de moeite waard om huurtoeslag aan te vragen. In dat geval adviseren we om een aanvraag te doen via Toeslagen Aanvragen omdat daarmee de kans op succes het grootst is.

Huurtoeslag aanvragen kan ook met terugwerkende kracht

Huurtoeslag aanvragen kan ook met terugwerkende kracht. Kom je na het lezen van dit artikel erachter dat je vorig jaar en het jaar daarvoor al aan de eisen voldeed dan kun je alsnog een aanvraag indienen. Dit is mogelijk omdat veel mensen uitstel aanvragen voor hun belastingaangifte en pas later weten wat hun exacte inkomen en vermogen is. Dit geldt niet alleen voor mensen in loondienst maar ook voor zelfstandig ondernemers en ZZP’ers.

Huurtoeslag stopzetten of wijzigen voorkomt onaangename verrassingen

Als je niet meer aan (een van de) eisen voldoet voor huurtoeslag kun je die eenvoudig laten stopzetten door Toeslagen Aanvragen. Daarmee voorkom je dat je ineens heel veel onrechtmatig ontvangen huurtoeslag moet terugbetalen

Als jouw omstandigheden wijzigen en je nog steeds voldoet aan de eisen kun je jouw huurtoeslag wijzigen. Hiermee voorkom je dat je teveel ontvangen huurtoeslag moet terugbetalen of juist dat je te weinig huurtoeslag ontvangt. Ook dit kan worden geregeld door Toeslagen Aanvragen.

Wil je snel een huurwoning?

Ontvang eenmalig e-mail met tips en vergroot de kans op het vinden van een huurwoning.

Pin It on Pinterest

Share This